Volkszanger Peter van der Plas voelt zich ‘Los en Vrij’

Zanger

Peter van der Plas geeft zich helemaal in zijn nieuwe single “Los en Vrij“. De geboren en getogen Hagenaar timmert momenteel flink aan de weg in de Nederlandstalige muziekwereld, ook getuige zijn 2e single in een half jaar tijd.

Met deze nieuwe plaat rekent hij af met zijn twijfels: “Los en vrij van de grond is precies zoals ik me voel. Niet bang voor de toekomst, maar vol vertrouwen! Ik ben nou eenmaal een dromer. Zoveel mooie deuren gaan open en ik wil die kansen graag terugbetalen aan hopelijk een steeds groter publiek.”

Peter won recentelijk nog de lokale talentenjacht “The Voice of the Guts” in Café De Guts in Den Haag. Hij hoopt op succes en wil van zingen graag zijn werk maken. Hij wordt begeleid door een ware hitmachine van het Nederlandse lied, namelijk Frank van Etten. Van Etten schreef de tekst en de muziek is een coproductie tussen Van Etten en Edwin van Hoevelaak. Van Hoevelaak, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, produceerde eerder voor grote namens als Nick & Simon, Jeroen van der Boom, Wolter Kroes, André Hazes jr, Thomas Berge, Dennie Christian en Gerard Joling. Van der Plas hoopt in samenwerking met deze twee giganten in de Nederlandse muziek door te breken.

In het dagelijks leven is Peter van der Plas metaalbewerker en hij verguldt regelmatig objecten. Naast zijn werk probeert Peter zoveel mogelijk te zingen. Optreden doet hij nu een jaar. Zijn grote droom, naast een mooi huis in Vinkeveen? Peter: “Het is nu wachten op mijn eigen vergulde plaat, het liefst een gouden haha!” zo besluit hij.